Londorama

Juni 28

Kategori: Allmänt

Ännu en het sommardag. Frejfrej fyller år imorn och jag har halvlovat att göra jordgubbstårta. Fuskar o köper färdig tårtbotten, fast det finns bara i svenska affären, så den omvägen måste ju räknas som omtanke :)

Helgen var helt fantastisk. Sol så långt ögat når. O både midsommar o festival i Hyde park. Nästa helg spelar Jay Z, Lilly Allen, Missy Elliot å Snoop dogg där. Gissa vem som kommer bo i parken?

Midsommar 2010

Kategori: Sverige


candyking, sill och fantastisk jordgubbstårta gjord av moi!Emmelie var duktig och gick upp tidigt och plockade ängsblommor där hon bodde. Vi var typ de enda som inte hade köpesblommor... vi tiggde till oss lite ståltråd av en kille för att göra stommen men när det inte räckte fick vi använda den enda tråd jag ägde. Tandtråd.


Hur mycket folk som helst som var väldigt peppade på att dansa, har aldrig dansat så mycket små grodorna som i lördags... men absolut den minsta midsommarstången jag sett. Det roliga var att i inbjudan, i vägbeskrivningen, stod det "håll utkik efter svenska flaggor och såklart majsstången". Den där lilla saken såg man ju inte förrän man var fem meter ifrån den...

...Efter några timmar var kransarna färdiga. Min för liten för jag hade inget tålamod, och Emmelies för stor...


Hade knappt smakat fläder innan jag kom hit, nu vill jag ha fläder i all cider o läsk. Muuuums!

Midsommar

Kategori: Sverige

Åhh på lördag blir det midsommarfirande i London! Visst är det ett faktum att man blir lite mer nationalistisk och värnar om sitt hemlands traditioner mer när man är och bor utomlands?! Förra året skapades en midsommarstång av palmblad o hibuskusblommor som restes på ett tak i sydvästra Spanien. Jag sprang runt i hettan och frågade efter carrefour på knagglig spanska för att bidra med gravad lax till knytisfesten. Sen lärde vi tyskar, amerikaner och spanjorer helan går och att hoppa runt som små grodor. Fin kväll.


I år firar vi i Hyde park, en dag för sent insåg jag idag. Midsommarstång o dans runt den är utlovat och då är jag nöjd. Måste bara hitta några blommor att binda en krans av. Emmelie gick så långt att hon googlade "wild flowers+London"... men vet inte riktigt om jag orkar åka ut en och en halv timme till ett naturreservat i östra london... hittade några fina klöver vid en parkering vid mig... det får nog duga. Och om jag hinner ska jag göra jordgubbstårta!