Londorama

Season feelings

Kategori: Allmänt

Det är vinter i Stockholm, och jag ska mysa så mycket som möjligt. Min taktik är att överdosera o konsumera julen, så när den väl kommer o jag är långt borta från hem o familj så är jag ändå så trött på julklappar och julmat så det inte spelar någon roll. Dagen innan jag åkte till Stockholm sprang jag runt på Selfridges, Primark o längs oxford street med Emmelie. Halva väskan var fylld med presenter.När flyget äntligen landat väntade ett riktigt winter wonderland.Och trots att jag var dödligt trött på att äta sandwiches var detta det första åt i Sverige. Jag kände mig genast lite mer norrländsk.Lördagen var dagen före första advent, och det var dags för pepparkakor och andra lussekatten för i år. Konstfacks julmarknad hanns också med. Bror och fru Vernersson bestämde sig för att bjuda mig o syrran på julbord. Sill, korv, köttbullar, gravad lax, räkor, caviar, ägg, rödbetssallad dukades fram. Bror hade bakat lussebullar, och favoritglöggen - dufvenkrooks vaniljvitvinsglögg värmdes upp. Mums! Kalvsyltan lät jag bli... 

Idag har jag träffat min underbara Anna och pratat i timtals. Först åt vi lunch på Jensen's Bøfhus på Rådmansgatan. Planen var sen kungsträdgårdens julmarknad, men det var så kallt så vi kom inte längre än till hötorget innan vi var tvugna att gå in o värma oss lite. Upptiningsförsöket resulterade i shopping av tjocksockar o benvärmare på H&M. Hade inte riktigt tänkt att shoppa när jag kom till sthlm, men fick tillfälle att använda mitt presentkort som inte går att använda i London. Var sen tvungen att ta en titt in på Gina som jag saknat. Hittade två fina tröjjor, men tyckte 249 kr lät så mycket mer än £24.99, så det får vara tills jag är van vid den extra nollan... Efter några minuter ute i kylan behövde vi mer värme så mer prat över en kaffe kändes helt rätt.Om en timme ska jag iväg till medis o baren Nada. Det är sista kvällen innan de byter ägare och ska passa på att njuta av den fina söderbaren innan de nya ägarna tar över o byter namn/koncept/musik/priser/inredning/meny/personal. Bartömning och gratis risotto är utlovat!

Rise and shine

Kategori: Allmänt

Det är så mycket kondens på mitt fönster att jag kan inte se ett smack. Inte för jag skulle kunna göra det hursomhelst när det är becksvart.

Måste bara flika in en sak om Londons rättframhet.
I Stockholm om någon hoppat framför tåget heter det att det är förseningar pga signalfel. I london fick jag för första gången i förrgår, på väg från jobbet höra:
"Tottenham court road station is closed due to person under train"
Så rakt på så jag nästan ville skratta.
Vilket vore ännu mer absurt.

Packan är väskad

Kategori: Allmänt

Okej. Pass, boardingkort, betalkort, oyster.
En nyinhandlad o väldigt varm mössa för vinterkylan.
En del hemligheter och juligheter.
Kamera, mobil o dator är laddade. Jag är laddad.
Morgondagens kläder är utvalda, och frukostmatsäck är fixad.
Väckarklockan ställd.

Jag hoppashoppas Ryan inte mäter eller väger min väska imorn. Jag tror jag använt väskan som handbagage förut, men har inte mätt den. Skulle va så grymt surt att få betala straffavgiften, som är på £35. Särskilt ironiskt (men typiskt ryan air) när det är dubbla priset av flygbiljetten...

8.40-11.50 Stansted - Skavsta
Väckarklockan ställd på 04.00, oh då tar jag mig ändå lyxen att ta expresståget o inte bussen till flygplatsen.

Lite sömn kanske?


Idag var en underbart fin dag. Krispigt höstkall, men upptinande i solen. Höstjackan börjar bli lite för kall, men ändå svårt att låta bli att le när himlen lyser klart blå.