Londorama

Gårdagens tankar

Kategori: Allmänt

Hemtenta. Tentafest. Jobb två heldagar. Förkylning. Jag skulle inte tacka nej till att stanna hemma framför tvn imorn... Men föreläsning på morgonen och jobb på kvällen. Härda ut.

Eller, föreläsningen är chill. Ska bli kul att börja med nått nytt och vill träffa klassen, gillar den mer och mer för varje häng och fest. Gött gäng. Förrförra veckan gick vi ett gäng tjejjer och sjöng kareoke och jag och en till tjej drog vidare till spy bar och var ute till halv fem. På en onsdag. I fredags hade vi tentafest. Det är något speciellt med det. När spänningen släpper. Hemtentan var nyss klar och inlämnad. Sista betygsgrundande grejjen innan jul. Deadlinen var 23.59 så folk droppade in på festen Mani hade allteftersom de blev klara. Alla hade lämnat stress och press hemma. Trötthet men lycka och lättnad. En smula frihet.

Efter två veckors ostruktur med hemtenta och grupparbeten gillar jag att vi har föreläsningar typ fyra dagar i veckan fram till jul, o en del extragrejjer. Typ torsdagsklubben och en medievetardag. Tell you more later.Så såg gårdagens blogginlägg ut om jag hade postat det. Bestämde mig för att det inte var en dum idé. Trots att jag egentligen ville till skolan stannade jag hemma, för att orka åka och jobba nu. Vet inte hur mycket piggare eller friskare jag blivit. Men känner mig mer tillfreds och organiserad. Och såg den underbart pinsamma, kärleksfulla och roliga filmen Farsan.

Vinter romantik

Kategori: Allmänt

Positiva saker:
jag har hemtenta och det går typ BRA. Och jag kommer förhoppningsvis ha mkt fritid. Och jag har någon slags balans mellan att fokusera men inte stressa

Det SNÖADE igår. Jag o Martina, en tjej från jobbet har gjort till tradition att gå karlaplan-slussen på måndagskvällarna efter stängning. Så mysigt igår. Snön gjorde mig lycklig som ett barn och jag skrek, hoppade o sjöng och fick flera förbipasserande att skratta. Jag ville stanna tiden och stå länge, länge med ansiktet mot den mörka himlen och låta de kalla flingorna dala och smälta till små pölar på mina kinder.

Idag ska jag ta mig tid och vara ännu mer barn. Jag ska gå på julmarknad med Anna i kungsträdgården. Jag treasure varje ledig stund. Och här ska drickas glögg! ÅHh, undrar om de har kört igång skridskoåkningen?

Jag har kommit på att snö är det som gör vintern värd att genomlida. Massvis med snö. Och kyla som håller den kvar. Skidåkning, skridskoåkning, pulka, stjärtlapp. Kylda händer som värms på en chokladkopp i en snöhög. Rosiga kinder och apelsinskal. Fleecekläder som värmer. Ljus i hundratal. Jag längtar norrut en smula.  

Is this a test?

Kategori: Allmänt

Jag tänker inte gotta ner mig i det. MEN. ibland känns det som att någon vill testa mig. Kanske är det bara för att när saker börjar gå dåligt tänker man negativt och upptäcker fler och fler saker man annars knappt skulle märka.

Men jag var så peppad förra veckan för efter att ha känt att jag börjat ha rätt mycket tid över på sidan om plugg och jobb kom det upp två saker jag ville göra. Skriva i skolans tidning och börja träna med en dansgrupp som skulle startas på skolan.

Tidningen hade möte i fredags när jag hade seminarium 10-16.30 så jag kunde absolut inte gå. Dansgruppen fick träningstid i en aerobicssal nära skolan på måndagkvällar. Då jag alltid jobbar. Det är absolut inte end of the world. Jag vet det kommer fler chanser. Tidningen har fler möten och dansgruppen kanske ändrar träningstider efter jul. Jag har redan kommit över det. Men det var lite bittert förra veckan. Särskilt eftersom jag blir överpeppad på nånting just i stunden. Jag blir otålig av att planera och vänta alltför mycket. Jag vill att det ska vara här och nu. Vem vet vad jag vill göra, var jag är om några månader.  

Bägaren svämmades över en dag förra veckan när jag jobbat och bussen hem på kvällen kör förbi mig. Bara att börja traska. Rihanna hjälpte mig på vägen och plötsligt dansade jag i min egna värld. En bils tutning väcker mig och jag skriker till och börjar skratta. Lite generad. Påkommen.  

Kanske allt löser sig. Kanske är att dansa ute mitt på vägen en mörk vinterkväll bland det mest befriande som finns.