Londorama

Loud

Kategori: Allmänt

Imorn är Rihanna i Sthlm och jag satt just och funderade hur det kom sig att jag inte skaffat biljett. Skulle vara väldigt kul att se henne live, även fast hon inte sjunger så klockrent egentligen. Var inne för att se recensioner från malmökonserten när jag ser att den blivit inställd. 11 500 fans har bara någon timme innan start fått beskedet att det inte blir någon konsert.

På sin twitter skriver Rihanna "Sorry Malmo!!!" intill en bild där hon får dropp. Överansträngning kanske?

Hur som lider jag med alla fans. Tänk att ha köpt biljetter för 9 månader sen och sen när man precis kommit till arenan och är som mest exalterad o det bara spritter i ben och mungipor...så faller allt. Vilken ofattbar besvikelse.  

Im talking 'bout....

Kategori: Allmänt

Jag har så många oskrivna blogginlägg. Så många uppslag. Som finns i huvudet, eller är uppskriven på någon liten lapp eller i diverse anteckningsblock. Jag skulle kunna skriva om färgen gult. Varför jag blir irriterad av att behöva försvara musiken jag lyssnar på. Vad många dokumentärer jag vill se. Och filmer. Min längtan till London. Hur fridfull en promenad genom gamla stan kan vara. Vad jag gör när jag inte har pysselgrejjer hemma men massa tid. Och nagellack. Vad jag drömt om. Vad som inspirerar mig. 

Har just skickat iväg en 3 sidors london guide till en vän som skulle dit på semester. Blev lite nostalgi när jag kollade på bilder för inspiration. Men kom också på vad jag missat, vad jag vill göra nästa gång jag besöker staden. Och hur jag ändå inte saknar att bo i London permanent just på vintern. Förutom dekorationer och julbelysningen. Harrods, Carnaby street, London eye och Regent street är fruktansvärt vackra med tusentals lampor som inramning.


Jag skulle kunna skriva om min pepp inför julen. Eller hur himla bra Midnatt i Paris var. Om att jag också skulle kunna ta en tidsresa tillbaka till 20-talet. Eller att jag helt enkelt banne mig ska lära mig dansa charleston.   

Mat och provokation

Kategori: Allmänt

Slank in på en ceviche på Latino Deli innan jag ska träffa upp Julia och Frida och se Midnatt i Paris, Woody Allens nya rulle. Ceviche är en sån där rätt jag önskar jag kunde laga. Om jag kunde det skulle jag bjuda varenda vän och dejt på den. Och göra dem beroende. Men sanning är att smaksättningen på marinaden är muy complicado att få till. Därför blev jag glad att läsa att en cevicheria till öppnat. På grund av läget kommer jag nog inte bli stammis där, men det kanske är värt en omväg ända till Hökarängen för att smaka konkurrensens ceviche.

Något annat jag kan tänka mig att testa är Grillska husets afternoon tea på söndagar. Buffé med scones, bakverk och hinkvis med té. Ett plus att det ligger mysigt till i Gamla stan.


 
Nästa vecka trodde jag för en månad sen skulle innebära lov eftersom inga föreläsningar var utskrivna, men se där, den veckan var tillägnad hemtenta om idétraditioner all week long. Vi fick vår hemtenta i tisdags, som ska in om en vecka från idag. Dagens provokation har varit att en tjej lämnade in den på kurswebben inatt! Mest är jag lite avis, för jag har princip bara valt vilka idétraditioner jag ska skriva om - Feminism och Frankfurtsskolan. Så lite stressande. Men en smula sporrande är det ändå. Skönt att se att det inte behöver vara så komplicerat liksom. Men ändå, två dygn? COME ON!