Londorama

Double heartbeats

Kategori: Allmänt

Jag har börjat ha min engelska telefon påslagen. Det är knappt någon som har det numret. Därför kändes det overkligt när jag hade fått ett röstmeddelande. Efter en hel del trixande (hade inga pengar för att ringa upp röstbrevlådan) hör jag en brittisk röst som vill att jag ska komma på intervju. Overkligt. Jag är ju fortfarande i Sverige...

Intervjun är 3e maj, samma torsdag som jag landar i London. Har skickat iväg cv till två ställen. Miss Sixty ville att jag skulle komma dit personligen. Det andra, som hörde av sig nu, var det japanska streetwearmärket Superdry. Herregud vad jag får fjärilar i magen. Plötligt känns det inte ens som jag kan prata engelska. Fick lyssna tre gånger för att vara säker på att jag skrev ner rätt telefonnummer. Flashback från grundskolans hörövningar... Oh my, oh my!

Trollbindande foton

Kategori: Allmänt

I lördags var jag och syster på fotografiska. Det är min favoritutställningslokal i Stockholm. Just nu ställs verk av tre mycket olika fotografer ut. Fastnade mest för Helena Blomquists bildserie elefantflickan. Det var magiskt skimmer, surrealism, spöklika barn inspirerat av bl.a. Beartix Potter's sagor med möss, kaniner och svanar. Själva tekniken gjorde bilderna väldigt originella. Vissa delar var målade, vissa miljöer/objekt var 3Dmodeller hon skapat och sedan fotat, vissa bakgrunder var foton från verkliga platser. Allt smältes sedan samman till en enhet i photoshop.Näst efter att gå på utställningar tycker jag det är så himla kul att gå i museishoppar. Fotografiska och Moderna muséet har de bästa i Stockholm. Oftast kollar jag väldigt förtjust på hundratals av titlar som alla får mig vilja ta med mig dem hem, men med beslutsångest i sinnet bestämmer jag mig för att det är lite onödigt. I lördags fick faktiskt för ovanligheten skull en liten bok om street art följa med. Visar senare.


In the waiting line

Kategori: Allmänt

Jag har skrivit, även fast inget har blivit skrivet här. Däremot har jag börjat blogga på londonsvenskar.com. Jag och en till tjej driver sen en och en halv vecka deras "whats up blogg". Himla kul att få använda sitt skrivande till något specifikt. Men följden är, inte helt oväntat, att jag sitter och längtar ihjäl mig när jag researchar vad som pågår i London medan jag är här borta i Stockholm. Känns som jag står och väntar i en lång lång lång kö. Telefonrösten säger "din väntetid är beräknad till 14 dagar och 18 timmar. Tack för ditt tålamod. Vi besvarar snart ditt samtal."