Londorama

The job

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle ta mig tid att berätta om mitt jobb på Topshop. Jag, Elena och typ 13 till ingår i ett nytt team som heter product focus/replenish team. Inom detta team är vi uppdelade i mindre team med fokus på antingen swimwear, dresses eller fashion jerseys. Jag är i det sistnämnda. En vanlig dag börjar vi med morgonmöte. Vi går igenom massa siffror - butikens och företagets mål, hur vi ligger till i jämförelse med förra året.

Sen tar vi fram papper med lite mer siffror. Det kan vara företagets, butikens eller internet bästsäljare som ska plockas ihop, så alla vet vilka de är. Dessa plagg har prio att fyllas på, och ska också se till att finnas på de bästa platserna i butiken, fullt synliga. Om visuals teamet har satt de på dåliga platser flyttar vi fram dem. Idag skulle vi identifiera och plocka ihop zero-sellers. De plagg som vi inte sålt något alls av under veckan. På golvet fick vi sen leta svaret på varför de inte sålde. Var de satta på en dålig plats? Dåligt påfyllda? Saknades det storlekar? Eller hade de blivit borttagna från golvet? Detta tog tills lunch. Efter lunch fyllde vi på våra sektioner och plockade tillbaka det som hamnat i sorteringgsrum (från provrummen). Hann styra upp lite i lagret också, ordnade en sektion i storleksordning. Blir så mycket lättare när man ska hämta upp till golvet om man slippper stå en evighet för att hitta en size 6.

sol och sneakers

Kategori: Allmänt

Igår kunde varken jag eller min roommate sova, fast vi tagit två dansklasser. Det var alldeles för varmt i rummet så det slutade med att vi gick ut i trädgården med datorn och dansade och kollade på youtubeklipp till halv ett. Grannens hund verkade inte riktigt samtycka med vår musiksmak...  

Hela den här veckan jobbar jag "in" shift, vilket är det tidiga skiftet. Jag börjar då 8.00 och slutar 16.45pm. Perfekt på soliga dagar som denna. På lunchen gick jag och en italiensk tjej, Elena, ut till en park, eller tja... mer ett square med en gräsmatta. Det var proppat av alla folk som jobbar runt oxford street. Finns inte så många andra gröna områden nära...   

Efter jag slutat satte jag mig på ett annat square i Soho, tror det heter golden square. Satte mig ned på en parkbänk, det var en sån här ordentligt bred parkbänk med armstöd. Efter en kvart småslumrade jag i eftermiddagssolen. Fick tvinga mig upp för att köpa en kaffe. Sen gick jag av en händelse in på SportDirect. Ut kom jag med jättesköna Nikesneakers som jag kan ha på jobbet. Lätta och sköna, vita med rosa logga. Efter mina ballerina kändes det som en enorm lättnad att gå i sneakers.    

Tröttfotad

Kategori: Allmänt

Snart en vecka på Topshop. Imorn är jag ledig och då ska jag bara... sitta. Haha, nej det ska jag inte. Men mina fötter skulle nog vilja det. Har sprungit runt som en galning senaste dagarna. Inte hjälper det att vi har lagret en trappa ner (självklart rulltrappa ner, och vanlig trappa upp...) Men är så glad, vi har en supertrevlig supervisor. Irländsk tjej som tusen gånger om dagen frågar om man är okej. Och berömmer mina accessoarer. Ska skriva mer om mina uppgifter och avdelning snart. Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp och träffa systeryster på frukostdejt innan hon åker tillbaka till Sverige.