Londorama

Filmhelg

Kategori: Allmänt

Mamma är fortfarande kvar och långledigt har aldrig känts så bra. I fredags gick vi och hyrde film. Bara en sån sak. Jag och syster kom hem med tre stycken filmer, en chipspåse och en mental lista på många fler filmer vi ville se.

Niceville (eng titel The Help) såg vi i fredags, och den är en fruktansvärt bra film som alla borde se. Texten på baksidan gav den inte alls rättvisa. Den gav viktig inblick i 60-talets raslagar i Mississippi. Hur svarta behandlades som smittohärdar, men hur vita familjer motsägelsefullt nog ändå var beroende av dem och lät dem uppfostra deras barn. Se!



Förutom den hyrde vi En enkel till Antibes (såg igår - rekommenderar ej) och Jag saknar dig som vi ännu inte sett. Den bygger på ungdomsromanen av Peter Pohl, som jag minns som en himla gripande och sorglig berättelse om ett par enäggstvillingar där ena systern dör i en olycka. Boken var en favorit, och att regissören är ingen mindre än Anders Grönros, som ligger bakom mina älsklingar Agnes Cecilia och Glasblåsarnas barn, låter lovande.
Kommentera inlägget här: