Londorama

Kitchen Angel...

Kategori: Söka jobb

JA! Var inne på scandikitchens hemsida igår och JA! de sökte nu personal en kombinerad tjänst "Kitchen Angel och Counter Active Person", alltså ska man både jobba i köket med att göra mackor och baka kakor och stå bakom disken och sälja varor, göra kaffe o sånt. Skickade just iväg mitt cv. Åh, bara en sån sak som att de i annonsen under "the person we're looking for" skrev: someone who know all the lyrics to "she's got the look"... haha! Åh så perfekt timing. Håll tummarna för mig!


(...en vecka kvar!)


 

Presenter o hostel

Kategori: London

Känns lite som att jag tar studenten. Eller fyller år. De senaste dagarna har jag fått både blombuketter (2st) och godis (2 påskägg o en chokladask). Idag var sista dagen på sabis, trodde det skulle kännas sorgset, men nej. Eller, jag hade ett sad moment i söndags då jag tröståt chokladägg i lunchrummet... (Ni vet dem där människorna man känner man fått bra kontakt med på jobbet men vet man inte kommer träffa igen, inte på samma sätt iaf. Så är det med Ola) men idag kändes det bara som en dag jag väntat rätt länge på.  

Imorgon är det en vecka kvar tills jag äntligen drar. Igår ringde jag till svenska kyrkans vandrarhem, men när jag äntligen fick tag i dem. (Blev lite förvirrad där med hur tidsskillnaden förändrades i och med sommartid) fanns det bara rum för mig den första natten. Och det känns inte fantastic att flytta runt med gigantiska väskor redan efter en natt, så det går bort. Hittade flera mer centrala - och billiga hostels. Men vissa hade inte kvar de billigare rummen. Tillslut hittade jag ett som låg just vid Hyde Park som hade sängplats i 10-bäddsrum för typ 15 pund natten. Bokade 5 nätter, så känns skönt att veta var man ska ta vägen nu.

Fixa

Kategori: Allmänt

Mindre än 2 veckor tills jag åker nu! Har varit och kollat på laptops och gigantiska resväskor. Resväskorna på åhlens som var så stora som man behöver för en flytt kostade mellan 1000-3000 kronor! Hur mycket som helst ju! Och dessutom har jag inte tänkt på, att ju större väska desto mer väger den. Bara själva väskan väger typ 3-4 kg. Då är det bara 20 kg kvar... 

Idag tänkte jag ringa och boka sängplats på svenska sjömanskyrkans gästhem. Såklart har de telefontid från 16. Och jag jobbar hela dagen till 21.30. Får ringa på någon rast. Blir lite nojjig att sängplatserna ska ta slut.  

Mer saker jag måste fixa:
* överlåta mitt worldclass kort
* ringa radiotjänst o säga att jag inte bor i Sverige o inte ska betala tvlicens...
* kontoutdrag från swedbank, behövs ev. för att öppna konto i London
* skriva ut en massa cv
* fråga om min chef på sabis + på latino deli kan skriva referensbrev på engelska