Londorama

Blågult eller rödblåvitt?

Kategori: Allmänt

När jag väl flyttat till London känns det som att svenska högtider tränger sig på hela tiden. Eurovision, nationaldagen, midsommar. Jag slits mellan att vifta med svenska flaggan hela dagen och totalt strunta i dem och istället försöka komma ihåg och googla när englands nationaldag är. Idag har jag inga planer. Lite förvirrat fattar jag att det är idag man firar i sverige. Här firas det... typ hela helgen... men mest imorgon då traditionen säger svensk picknick och små grodorna i hyde park. I år har Svenska handelskammaren som brukar anordna firandet tvingas ställa in. The Royal Parks har nämligen kommit med en ny regel att man inte får vara mer än 40 pers per picknick sällskap... för att skydda parken, eller nått. Dock har londonsvenskar gått in med (o)uppmaningen "de har inte sagt HUR MÅNGA picknicksällskap på 40 det får vara... ps. we did NOT invite you"

Tror inte det blir så mycket traditionellt firande från min sida i år. Ikväll förhoppningsvis stor husfest med endast en... ok en och en halv svensk (Sep är född i Borås men bott här mesta delen av sitt liv. Han fattar svenska om man pratar sakta och inte så komplicerat...) Imorn har jag och Carro mycket att göra. Det är egentligen ett helt blogginlägg i sig, men vi har fått kontakt med en gospelsångerska som behövde dansare till shower och musikvideor. 7/7 har hon ett gig som vi ska vara med på. Berättar mer sen, det är en pretty big thing. På kvällen går vi möjligen på londonsvenskars midsommarfest på klubben Rose. Blågula drinkar, kanapéer och lösviktsgodis är utlovat.    

The book

Kategori: Allmänt

För att hjälpa oss att progress på jobbet har vi en bok vi skriver i. Den innehåller frågor vi ska svara på, allt från hur vi lär oss nya saker - om vi är visuella, muntliga eller praktiska i vårt lärande- till kännedom om butiken - var ligger personal shopping, fire exits, lolas cupcake bakery ;). Det finns en bok för varje level; standard, advanced och top level. Vår manager är eager på att vi ska avsluta vår första bok typ den här veckan och gå upp till advanced level (payraise woop!) Som en del av boken ska man ha kännedom om de olika departments i butiken - shopfloor, fittingroom och tills. Shopfloor är jag på varje dag så de frågorna kunde jag svara på, men fittingroom och kassan fick jag göra snabbvisit på i måndags. Kändes lite som ett studiebesök. Stod och observerade ungefär en halvtimme på varje ställe och fick hjälp med mina frågor. I slutet av boken ska man göra tre challenges för att bli godkänd. Man får välja mellan några olika. Jag har redan gjort en, som var att observera kassörerna hur de hanterade långa köer och vad man skulle kunna göra för att minska dessa. Jag ska imorgon, torsdag göra resterande två utmaningar. En är att delta i ett stort möte på morgonen som hela min våning SB1 går på (Topshop är uppdelat i fyra våningar - SB2, SB1, Ground och Topman) och sen berätta vad de tog upp för mitt lilla team på vårat brief. Den andra är att prata om en trend, vi har för nuvarande 4 olika trender som har en sektion var av shopfloor. De heter Believe (rockigt, festival, nitar, skinn, jeans, dipdye, grå/blå/svart/vitt), Calypso (sprakande färger och mönster, neon, stora blommönster, aztec), Pretty military (spets, khaki/rosa/vitt) och Pennsylvania (cowboy, texas, jeans, rutigt).

Changes

Kategori: Allmänt

Länge sen bloggen! Har hunnit haft breakdown på jobbet, haft snack med supervisor och manager om att gå ner i tid, om att sluta.. men tillslut kände jag att jag ändå vill stanna kvar. Har fått jättebra feedback från flera personer och börjar precis komma in i Topshop så jag vill ge järnet där ett tag! Tycker vårt jobb ändå är hyfsat varierande och att vi får jobba med rapporter som bästsäljare och zero-sellers ger en känsla av ansvarstagande som också är kul.

Har flyttat idag. Till ett hus i Aldgate East. Delar med fyra svenska tjejjor. Känns så skönt att äntligen få packa upp min väska. Känns inte som jag landat förren nu... eller tja.. typ imorn. Idag har jag sprungit runt och försökt köpa sängkläder, vilket INTE är det lättaste här. Pallar inte åka ut till IKEA så har sprungit på Primark, M&S och H&M home för att hitta duvet cover och sheets. Det finns typ inte normala lakan här?! Alla är "fitted" dvs. att de har resår i hörnen så de sitter runt själva sängramen.

Ehm... Ska ta en dusch nu. Duschen på förra stället hade världens minsta stråle när man hade på varmvatten så det var en riktig challenge att tvätta håret där!

Ska ta kort så snart jag kommit lite i ordning. Jag bor på ett loft, över kök/vardagsrummet. Riktigt mysigt med sluttande tak med stora fönster på. I vardagsrumet har vi två soffor, soffbord och matbord med stolar. Känns som ett hem :)