Londorama

Veckoslut

Kategori: UtgångÅh vilken helg! Fredagen trodde jag skulle bli lugn, men när jag såg att killarna jag delat rum med i typ en vecka förfestade blev jag väldigt peppad. Vi var 6 pers som gick till en sportsbar o alla hade bott på hostelet åtminstone en vecka så var nästan som en familj. Det tråkiga var att alla (förutom jag då) skulle flytta, vidare eller hem nästa dag. Så det blev lite av en hejdå fest. Fast inte alls sorglig. Nu känns det däremot jättetomt o tråkigt här på hostelet. Vilken tur då att mamman i familjen jag ska vara aupair hos har fixat så att jag kan börja tidigare, redan på onsdag!! Ska åka dit redan imorn med ett lass väskor. 
Igår spelades det brännboll i en park typ ute i förorten haha. Kändes typ som att komma till ett festivalområde, jättemycket folk som picknickade o spelade olika bollsporter, frisbee m.m. Vår sport var väl en anings exotisk, för två (australiensare?) kom o ville va med. Den som var i mitt lag verkade dock aldrig riktigt fatta reglerna och att när man spelade i utelaget var TVUNGEN att kasta bollen till brännaren innan nästa person skulle slå. Men vi vann ändå :D

Efter matchen satt vi kvar, lekte lekar o sjöng. Träffade på ett komplett band med tre gitarrer, keyboard, tamburin o marrackas. Jag spelade, och var grym på, tamburinen! Det började mörkna o plötsligt var det bara vi, ett gäng svenskar, som satt i mitten av clapham common garden och skrålade svenska 90-tals hits och Abba. Helt underbart. Men idag säger min hals ifrån. Ajajaj. Hoppas halsontet är borta imorn. Och trott eller ej har jag vääärldens träningsvärk!   
 

Det ordnar sig...

Kategori: Au pair

Åhh. Finns det inte nån moral, mitt-och-ditt skola som världens alla tjuvar kan gå i? Igår träffade jag en svensk tjej på en pub. Vi satt inte där så mycket mer än en timme o när vi skulle gå upptäcker hon att hennes plånbok är borta! Vette sjutton hur det hände. Det var några tjejjer som satt vid bordet bakom oss och vid ett tillfälle frågade en oss vad klockan var. Men, känns väldigt rutinerat om de skulle ha tagit plånboken då. Särskilt eftersom hon hade den under en massa saker i väskan. Att bli av med plånboken när man är ute på resande fot är verklgen min mardröm. Jag skulle vara helt utan pengar om mitt visakort blev stulet!  

Så.. till en lite roligare grej. Jag har jobb OCH bostad! Det kom verkligen i rättan tid ska jag säga. Usch, blir alltför deppigt och sitta och söka jobb dag ut och dag in - (Malin du är super!!) Var igår o besökte en familj som sökte aupair - för två månader bara. Det var en ensamstående mamma med en dotter på 12. Jättetrevlig mamma som jobbade som nutritionist och älskade att laga mat. (Jag blev bjuden på middag o vin!) Dottern gick i en art/theatre school o spelade piano o var värsta smart men väldigt pyrig.. hon vågade tydligen inte gå till skolbussen fast den låg en minut från hemmet. Lägenheten var jättefin. Ett år gammal bara o jätteljus o fräsch. Helt otroligt för att vara London! No worries Andreas, jag har redan berättat att jag måste ha ledigt för att åka på erat bröllop o det var lugnt. Enda dåliga är att den gamla aupairen egentligen inte ska åka hem förren 12e maj. Om 3 veckor! Men hon skulle diskutera om hon kunde/ville åka hem tidigare. Annars kunde hon nog iaf fixa nånstanns att bo på tills dess jag börjar.  

Lite tvivel har jag minsann haft senaste dagarna. Ganska mycket faktiskt. Men nu känns det så bra! Nu behöver jag inte sitta på gumtree o söka jobb o bostad utan kan gå ut och upptäcka london! Idag blir det natural historic museum o pubrunda ikväll. Imorn ska vi, en bunt svenskar, spela brännboll i hydepark!

Cheerio!


so sick

Kategori: Allmänt

vette sjutton vad som händer! När ja kom till hostelet står mängder av ambulanser här, just utanför ingången har ett område spärrats av o där sitter en grupp ungar som börjat må dåligt, spytt o typ svimmat o allt... nu fraktas de bort till nått sjukhus. Snälla smitta mig inte!